tisdag 20 mars 2012

Hur många Woolf-timmar?

Idag har jag sett på filmen "Timmarna" (The Hours) med min 2:a i Sv B. Vi har diskuterat Woolf och hennes likar under modernismen och nästa vecka ska vi ha ett litteraturseminarium ihop med engelskläraren - hon och jag tyckte att denna film skulle vara passande att diskutera då.

Det är många år sedan nu jag såg filmen och läste boken (Cunninghams alltså), tycker fortfarande att den är riktigt bra. Något jag blev väldigt sugen på är att ta tag i att komma igenom Woolfs Mrs Dalloway. Jag har försökt mig på den flera gånger men ger alltid upp efter ca 30 sidor. Jag tror att det får bli ett sommarprojekt.

5 kommentarer:

 1. Jag läste Mrs. Dalloway nu i januari och tyckte den var besvärlig att komma igenom. Men jag tror att det är en bok som man ska läsa när man är lite nedvarvad och inte i superstressläge som jag var. Jag ska kanske ge den en chans till i sommar. Timmarna vill jag däremot läsa snarast! :)

  SvaraRadera
 2. Timmarna var ganska lättläst. Ska nog spara Mrs D till i sommar :-)

  SvaraRadera
 3. jag köpte filmen billigt i mataffären och hittade boken på bibliotekets utförsäljning 10 kr :)

  SvaraRadera
 4. Har också fastnat i Mrs D, som jag egentligen tycker är himla bra. Kräver dock koncentration. Nytt försök i sommar. Say when!

  SvaraRadera
 5. Hannele: Härligt med fynd!

  Enligt O: Ska vi ta den som en juliutmaning kanske?

  SvaraRadera