söndag 14 november 2010

Eat pray love igen


I fredags läste jag ut Elizabeth Gilberts Eat pray love (Lyckan kärleken och meningen med livet på svenska) och sedan hastade jag ut för att se den på bio också. Boken och filmen skiljer sig åt i vissa detaljer, tyvärr detaljer som stör mig. Kanske behövdes det för filmen men ändå - fel personer sa fel saker, hennes man fick väldigt stor plats och saker som inte hände i boken hände i filmen. Det kändes fel.

Sedan vet jag inte om jag gillade boken. Eller filmen. Den var trög att läsa och trög att se, inte vad jag kände för. Jag gillade Ketut - medicinmannen i Bali, men han var bättre i boken.

Kanske ogillade jag Gilberts historia för att hon i början säger att hon ändrat alla namn osv och sedan i boken svär på att folk heter det dem heter. Kanske ogillar jag den för att jag själv känner igen stora delar i det där att gå igenom något jobbigt och att behöva hitta balansen igen. Vem vet?

4 kommentarer:

 1. Jag har också sett filmen och den var ingen höjdare. Dessvärre jag ville så gärna att den skulle vara bra, det är ju Julia Roberts och allt.

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt inte läst boken än. Skäms nästan lite. Men den ligger i läshögen och ska nog upp snart :)

  SvaraRadera
 3. Det var trist att du inte fick en så härlig stund som du önskade. Igelkotten kanske ?

  SvaraRadera
 4. Johanna: Jag hade också hoppats på mer - av både bok och film. Men men...

  Cathrine: Inget att skämmas över, hoppas du gillar den.

  Joanna: Är lite sugen på att se Igelkotten, gillar boken och gillar franska filmer så...

  SvaraRadera