fredag 3 augusti 2018

Godnattsagor för rebelltjejer 2Min lilla rebelltjej och jag har läst Godnattsagor för rebelltjejer 2 och återigen slås jag av hur många coola flickor och kvinnor det finns i vår värld. Vi gillar våda två den första boken och därför var det ju en självklarhet att vi ville läsa den här också. Ja, vi är inte besvikna. 

Visst är det så att Brita egentligen är yngre än den tänkta målgruppen (hon är fem, snart sex) men jag tycker att boken fungerar ändå - det blir intressanta samtal när man ska förklara saker och det är väldigt kul att se vad hon hänger upp sig på eller ifrågasätter. 

Boken är riktigt bra upplagd som godnattläsning - vi brukar läsa om tre olika kvinnor/kväll - inte för långt och inte för kort. Då hinner man med en liten diskussion eller förklaring och ibland även en liten googlestund för att visa att personerna inte är påhittade. Jag älskar verkligen blandningen av olika tider, länder, kända/okända, sexualiteter, färger och kromosomer. Jag är så glad att de här böckerna har skrivits så att mina barn får se exempel på starka kvinnor som vågat gå emot stereotypen och ett samhälle som berättar vad de får och inte får göra. 

Tack till Bokförlaget Max Ström för rec.ex. 

5 kommentarer:

 1. vår 9-åring har läst ettan tre gånger och blev så glad för 2:an!

  SvaraRadera
 2. hon och kompisen tänker göra tidning om kvinnorna

  SvaraRadera
 3. Det finns alltså en bok för pojkar! Jag vill läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg precis att Lind & co ger ut pojkboken på svenska i höst!

   Radera