tisdag 16 januari 2018

TjockdrottningenÅrets första (färdiglästa) bok blev Tjockdrottningen som många läste och hyllade förra året. Jag har läst och lyssnat på den via Storytel och den är intressant iom ämnet. Den handlar om den hetsiga värld vi lever i där tjock = ful och fel och där smal = hälsosam. Men är det verkligen så? 

Vi får möta Annie som beskrivs som extremt överviktig (”lyftkransfettot” kallas hon bakom ryggen) och hon blir inlurad att delta i det nya tv-programmet ”Du är vad du väger”. Hon ska bli deras kassako och på sätt och vis blir hon väl det också. 

Det är ett gäng olyckliga människor vi får möta. Annie må väga mest men inte blir man lycklig för att man är smal inte. Programledaren Johanna går till exempel åt andra hållet och svälter sig. Hon är pank, frånskild och ingen gillar henne - inte ens hennes egen son. Tvfolket är inte lyckliga de heller - familjeproblem, lögner och ensamhet.

Ja, en ganska så dyster bok med fina glimtar. Visst finns det kärlek och omtänksamhet också men mest är den ganska hemsk - kanske för att den nog inte ligger så långt från verkligheten... Det är intressant med den besatthet som beskrivs - vad den än gäller. 

Jag gav den 🌻🌻🌻🌻


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar