torsdag 18 januari 2018

Bokklubbskväll med BokbubblarnaBokbubblarnas bokträffar har börjat påminna om en viss Agatha Christie-bok, vi är nog elva stycken i bokklubben egentligen... Den här lilla tappra skalan träffades ikväll i mitt lilla skolbibliotek och alla hade läst kvällens bok! Wow, full pott. Den hamnade på 3,666 (passande) i snitt. 

Hannah Green and her unfeasibly mundane existence är en intressant bok som förde tankarna till Gaiman/Pratchetts Good omens. När änglar dör (Andreas Roman) och Djävulen och fröken Prym (Coelho) nämndes också. Boken är lättläst och inläsaren (om man vill lyssna) var riktigt bra. Man fångas snabbt och vill fortsätta läsa och glömmer liksom bort att det är riktigt hemska saker som sker lite i förbifarten. Djävulen må vara hemsk men det verkar ju som att han behövs...

Vi diskuterade sedan vidare hur vi kan piffa upp bokklubbslivet, precis som i alla förhållanden så kan det ju bli lite för mycket slentrian efter några år och nu är vi inne på sjunde året. Vi kom fram till att vi ska börja ha temaläsning varannan träff - då kan man kanske komma ur den där ”måsteläsningen” man ibland känner av och istället hitta sådant man länge velat ta tag i. Vi vill också gärna ha mer bok&bio :-)

Tack för ikväll! 2 kommentarer:

  1. Får läsa vidare då. Fastnade inte alls.

    SvaraRadera
  2. Så roligt med bokklubb, och bok & bio låter ju väldigt kul!

    SvaraRadera