torsdag 25 januari 2018

Tematrio: ResmålLyran vill att vi ska lista tre böcker om ställen vi skulle vilja besöka. Jag har inte varit på så många ställen men jag känner heller inget sug efter det, har jag varit i en trevlig stad återvänder jag hellre till den än hittar nytt. 

1. Under Toscanas sol av Frances Mayes. Jag har iofs varit i Toscana men det är mitt drömställe och jag vill tillbaka! Boken står halvläst i min bokhylla då den spontanköptes efter att jag sett filmatiseringen. Jag älskar filmen, jag älskar Toscana och någon dag ska jag läsa boken. 

2. Åren i Paris av Paula McLain. Jag har varit i Paris flera gånger och planen är att åka dit igen nästa år då jag och min kompis ska ge oss detta i 40-års present. Boken står oläst i hyllan - varför vet jag inte för jag vill verkligen läsa den...

3. Austenland av Shannon Hale. Det här stället kanske inte riktigt finns i verkligheten, men hur underbart hade det inte varit att då åka till ett ställe där du får kliva in i en Austenroman? Kläderna, balerna och karlarna! Gillade boken, älskade filmatiseringen och finns det ett Austenland så vill jag dit! 6 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna men Åren i Paris finns oläst i bokhyllan

  SvaraRadera
 2. Austenland... man kan i alla fall resa till slottet Downton Abbey:

  https://www.kulturresor-europa.se/england/brittisk-idyll-och-storhet

  SvaraRadera
 3. Åren i Paris tyckte jag var väldigt bra, den rekommenderas.

  SvaraRadera