fredag 22 september 2017

Petters 16 rader

När den här boken kom ut stod jag i kö på Bokmässan för att köpa den signerad åt en kompis. Jag fick chansen att säga en mening eller två till Petter och berättade snabbt att jag brukar använda en av hans texter i min svenskkurs. En något stressad Petter svarade "åh vad kul", skrev sin autograf och så var det  dags för nästa i kön. 


Boken är en hyllning till språket, läsning, litteraturen och svenskläraren - iaf om jag får bestämma (vilket jag ju får i min egen recension). Jag önskar att alla "coola grabbar" som gärna skryter om att "de aldrig läst en bok" skulle ta och läsa den här. Jag blir verkligen glad av den! 

Jag gillar Petter, jag tycker han gör bra låtar. Jag kan dock inte säga att jag lyssnar mycket på honom, flera av låtarna han skriver om i boken går mig förbi, jag har mest hört "hitsen". Det som gör boken intressant är dock att få läsa hur han tänkt med sina texter, vad de representerar och vad han går igenom över åren. Visst ser man hur han utvecklas som man och som artist över åren. Jag tycker boken är fin. 

Jag kryssade "Om musik" i Sommarbingot.

1 kommentar: