tisdag 23 maj 2017

Tematrio: MammorTack Lyran för att du får mig att ta tag i bloggandet ;-) Den här veckans tematrio handlar om mammor i litteraturen, här kommer dem jag tänker på:

1. Mrs Bennet, såklart. Vad vore Stolthet & fördom utan Mrs Bennet? Förmodligen hade döttrarna aldrig fått träffat Mr Bingley och Mr Darcy om inte mamman tjatat hål i huvudet på Mr Bennet. Hon är en riktigt jobbig karaktär - men minnesvärd. Hennes nerver, sättet hon vänder kappan efter vinden och hennes uppblåsta, malliga personlighet visar att det finns kanske något olycklig kvinna där inne. Jag kan inte hjälpa att gilla henne...

2. Två ganska liknande mammor som jag kommer att tänka på är Kate i I don't know How she does it och Minna i Mamma är bara lite trött. Hårt arbetande mammor som ska sköta allt - karriär, familj, skolan mm. Den där oerhörda tyngden och stressen som kommer med att försöka vara den perfekta mamman som klarar allt och kan ha alla bollar i luften samtidigt. Minna kraschar till slut, jag minns helt ärligt inte hur det gick med Kate, men har för mig att det gick bättre. 

3. En biografi som tog mig hårt var Malin Wollins En mamma blir till. Där beskriver hon sina graviditeter, sina missfall och hur livet går upp och ned - men också hur det varit för henne att bli just en mamma. Tårar, skratt och mer tårar - allt får plats. Jag tog verkligen till mig boken - kanske just för att jag är en mamma.


5 kommentarer:

 1. Stolthet och fördom är den enda jag läst av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Visst ändrar man inställning till mycket när man själv blir mamma!

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst någon i din trio men de är inte obekanta heller.

  SvaraRadera
 4. Bra val! :) Håller med dig om att Mrs Bennet är en mycket färgstark karaktär som bidrar mycket till bokens :)

  SvaraRadera
 5. Mrs Bennet är en klart minnesvärd mor. Underhållande också. ;)

  SvaraRadera