måndag 22 maj 2017

Lyrans sommarenkät

Läslusten har tagit lite paus, det har varit några tuffa veckor här hemma med sjukdomar, dålig sömn och alldeles för mycket stress. Istället för att läsa böcker lyssnar jag ikapp mig på "My dag wrote a porno" och läser tidskrifter via Readly.

Nu har det blivit lite lugnare här hemma och jag tror att läslusten ska komma tillbaka snart. Tills dess svarar jag på Lyrans sommarenkät.


1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren? Bortsett från förra året så har jag läst väldigt lite i juli varje år. Tror att det beror på att det är så mycket som händer då iom att maken också är ledig då.

2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren? Ja, det gör jag nog. Eller? Ibland kan jag bli sugen på tjockar böcker eller biografier när det är sommar - har ingen aning om varför...

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v. I år kommer jag ligga i en solstol på vår nybyggda altan. Jag kommer sitta inne i vårt nya uterum, känna doften av tomat- och basilikaplantor och njuta av en god kopp te eller hemmagjort iste.

4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan? Feelgood, en sommarbok eller lite härlig chic lit. På sommaren vill jag resa i böcker och njuta.

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren! Summer school av Domenica de Rosa. Den utspelar sig i Toscana och är helt ljuvlig! 

3 kommentarer:

  1. resa i böcker med lite doft av plantor är toppen!

    SvaraRadera
  2. Summer school var ny för mig. Tack för tips! Feelgood är verkligen perfekt på sommaren

    SvaraRadera
  3. Läser också lite mindre mitt i sommaren då både jag och sambon har semester. Men feelgood/chick-lit är utmärkt läsning på sommaren.

    SvaraRadera