tisdag 31 januari 2017

Kultur jag längtar efter

Kulturkollos tisdagsutmaningar är tillbaka efter juluppehållet och jag hänger på! Den här veckan vill de veta vilka tre kulturella upplevelser vi ser fram emot 2017.

Som föräldraledig tror jag ibland att jag har all tid i världen att springa iväg och kultura mig på - men så inser jag att föräldraledig betyder att du har minst ett barn i släptåg. Hrm...

MEN! Inte låter jag en sådan världslig sak hålla mig ifrån kulturen. Under 2016 var bebisen med på två författarsamtal på olika bibliotek, på barnvagnsbio, på bokklubbsträffar och när han var endast två veckor gammal "sprang" jag på Bokmässan, men då fick han faktiskt stanna hemma med sin pappa.

Så, i år - vad ser jag fram emot? I ingen särskild ordning:

1. Helgens läsretreat i Varberg! Det ska bli så kul att träffa delar av boblmaf och nörda ner mig i böcker och bokliga ting. Ska bara läsa bokcirkelboken och fixa ett quiz först... Bebis hänger såklart med :-)

2. Sing-alongs, barnvagnsbio, live-sänd teater - ja helt enkelt allt som underbara Bio Roy har att erbjuda. Det här stället är verkligen en kulturell guldgruva!

3. #hyllvärmare2017 - jag behöver (och vill) verkligen läsa de ofantligt många olästa böcker jag har i min bokhylla. Där ligger säkert en hel del fantastiska läsupplevelser och bara väntar...

Bubblare: Bokklubbsträffar och Bokmässan.

Bonus: Bokbubblarna funderar på att lägga ett möte på Tjolöholms slott och äta deras (fantastiska) Afternoon Tea - det ingår en visning av slottet och deras utställning av dräkter från Downtown Abbey.

5 kommentarer:

 1. Jag hade gärna åkt på läsretreaten, men fick av olika anledningar hoppa över den. Önskar jag kunde varit med er, ha det underbart!

  SvaraRadera
 2. Nej, men nu måste jag ju åka till Tjolöholm - igen! ;)
  Och så mysigt det aka bli med läsretreat! Längtar!

  SvaraRadera
 3. Läsretreat i Varberg låter helt underbart. Det hade man ju gärna åkt på.

  SvaraRadera
 4. Hyllvärmare brukar det alltid finnas massor av.

  SvaraRadera