söndag 22 mars 2015

Min första steampunk utläst

https://igcdn-photos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t51.2885-15/928771_330859853770625_420050307_n.jpgI höstas efterfrågade jag lite steampunktips här på bloggen och fick då tips om Soulless av Gail Carriger. På något sätt lyckades jag få fram den som månadens bokval för Bokmaskarna och det ska bli väldigt kul att höra vad mina vänner tyckte på onsdag när vi träffas. Än så länge verkar vi vara tre som verkligen gillade och två som tycker sådär.Dessutom ska vi testa en ny restaurang - Steampunk Bar i Gbg.

För min del så var det här en bok helt i min smak - chick lit with a twist. En härlig, kaxig kvinna som inte är rädd för äventyr, samtidigt som hon ändå är noggrann med att dricka sitt te och fundera över fina kläder. Det är en hel del härliga karaktärer med - vem vill inte bli vän med den extravaganta vampyren Lord Akeldama liksom? Nakna varulvar, flådiga vampyrer, läskiga vaxdockor och lite Austenska mödrar - jag gillar't.

Språket är en blandning av smart, avancerat, lätt och roligt - jag gillar att det känns som att författaren driver med språket, genren och ändå gör det utan att det blir löjligt. Det är också ett intressant upplägg med en tid då människor och övernaturliga varelser lever i samförstånd med varandra och har regler för att styra dem. Bland vampyrer så är det en drottningvampyr som styr och bland varulvarna är det kvinnan som bestämmer vem hon vill ha i packet.

Girl power!

Jag kommer definitivt att skaffa resterande böcker i serien och läsa - jag gillade det här!

5 kommentarer:

 1. Jag har också läst och gillat den här väldigt mycket. Läst de tre första böckerna men sen har de resterande blivit stående i hyllan av ingen anledning alls (förutom för många olästa böcker). Måste ta tag i böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där med för många olästa böcker...

   Radera
 2. Jag tycker också mycket om den här boken. Kom av mig lite med den tredje boken, men jag ska fortsätta läsa snart.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst hela serien och älskar den!

  SvaraRadera