lördag 21 mars 2015

Hej bokvännen

Här kommer lite info om mig som kan vara bra att ha till bokbytet.

* Vilken genre håller du dig helst till då du läser? Jag gillar feelgood och jag brukade gilla chick lit - men det får inte bli för fjantigt. Jag är med i två olika bokklubbar så jag läser ganska varierat och gillar såklart böcker även utanför min comfort zone.

* Favoritförfattare? (Har du alla titlar eller har du läst alla titlar; alltså, är det idé att skicka något av just den författaren..?) jag har inte direkt någon favorit men Alexandra Potters alla böcker har jag. Hon skriver bra chick lit med lite magisk realism i.

* Läser du på andra språk än svenska? Vilka? Jag läser på både svenska och engelska.

* Lyssnar du på böcker? Vilket format, i så fall? Tyvärr inte, kan inte koncentrera mig på det.

* Samlar du på böcker av någon särskild författare? Katie Fforde (har en del men långt ifrån alla) och Alexandra Potter (har alla)

* Har du någonstans publicerat en lista över böcker som du har läst eller som du äger? I så fall, var? De böcker jag läst de senaste åren finns här 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 och 2015.

* Vad är du ute efter, då du läser? (Bildning, äventyr, romantik, hjärngymnastik, nya erfarenheter..? Försök att berätta!) Jag är ute efter att fly vardagen, att drömma mig bort och att beröras av det jag läser. Jag vill gärna ha kul, det får inte bli för tungt.

* Finns det någon genre eller författare som du undviker? Vilken? Jag har tyvärr lite svårt för svenska författare, vet inte varför. Är ingen deckartjej heller.

* Finns det någon genre eller författare som du gärna vill prova på, men inte kommit dig för? Vilken? Jag har precis läst min första steampunk/fantasybok - Gail Carrigers Soulless och jag läser gärna mer av den typen. Lättsamt, kaxigt och roligt.

* Vad gör du helst på fritiden? Tränar, shoppar loss i second hand-butiker, lagar mat, leker med min dotter (2 år)

* Samlar du på något? Vad samlar jag inte på? Teserviser, nagellack, örhängen, halsband, ringar, Audrey Hepburn-grejer, Mupparnagrejer. Jag älskar smycken, te och nagellack i härliga färger. Pastell är inte färg. Neon är färg :-)

* Favoritfärg? Starka, glada färger. Grönt, turkost, orange, rött, rosa, gult, blått whatever!

* Tv-serier som du uppskattar? Big Bang Theory, Glee, The Mindy project, Hart of Dixie, A game of thrones, Elementary, Marvel's agents of S.H.I.E.L.D osv. Gillar blandat men hinner inte så ofta kolla.

* Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst? Jag älskar romantiksa komedier. The Holiday, The Jane Austen book club och Bridget Jones är favoriter. Under Toscanas sol också. Filmatiseringar av Jane Austens böcker gillar jag.

* Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak? Jag älskar te - dricker både svart och grönt. Helst grönt dock och gärna blommigt/fruktigt. Earl grey smakar idominsalva.

* Vilket slags godis tycker du bäst om? Mörk choklad, gärna lite "finare".

* Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket? Jag skulle såklart tycka att det var tråkigt att inte få något paket alls...

* Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket? En fin bok och kanske ett glittrigt nagellack?

* Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)? Jag undviker snacks och godis (utöver finchoklad) men annars ingenting.

* Finns det några särskilda titlar som du letar efter och som du skulle bli riktigt glad över att få? Jag faller ofta för läckra omslag, roliga titlar, Austen-spin offs.

* Vilka böcker har du olästa i bokhyllan? Som du ogärna vill få dubbelt av...Jag har i stort sett bara olästa böcker i hyllan så det är en risk jag får stå ut med.

* Övrigt? Jag köper i stort sett bara second hand-böcker själv så jag har inget emot att få sådana.

7 kommentarer:

 1. Roligt att läsa din lista! Den kommer säkert att uppskattas av din bokvän!

  SvaraRadera
 2. Din hemliga bokvän22 mars 2015 kl. 22:23

  Det här blir klurigt men kul! Ska se om jag inte kan sätta ihop ett riktigt bra paket! Det enda jag inte har koll på är bra mörk choklad (då jag avskyr just mörk choklad) men annars så ska det nog gå bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nybörjare på mörk choklad så du behöver inte direkt känna någon press. Ska bli spännande att se vad du hittar på :-) Lycka till!

   Radera