lördag 14 mars 2015

Jerkar om läsning

Veckans bokbloggsjerka är en fråga från Mia som ofta får frågan "Hur hinner du läsa så många böcker?"

Jag tycker ju inte att jag får läst så mycket som jag skulle velat, det är så otroligt mycket annat som tar upp min tid numera, men visst,  jag läser ju mer än mina icke bokbloggande vänner.

Jag har ju en fördel som pendlar till jobbet ca 1½h per dag. Där blir det rätt bra lästid. Jag ser inte så mycket på tv, någon dag i veckan kollar jag ikapp de serier jag följer men annars är det oftare jag sitter och läser. jag har alltid den bok jag läser med mig så att jag kan läsa vid väntetider eller långa köer.

Nu när jag vandrat runt på era bloggar och fått fler tips funderar jag dock på om jag ska investera i något ljudboksströmmande media eftersom jag ju faktiskt är ute ca 3 gånger i veckan och går stavgång. Det skulle ju kunna bli nästan en bok till i veckan då...

8 kommentarer:

 1. Också börjat fundera på ljudbok :) Promenerar ju med hundarna varje dag så det finns tid till det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har hört flera hundägare som kör ljudbok när de ändå är ute och går. Smart!

   Radera
 2. Resor till och från jobbet är perfekt lästid.

  SvaraRadera
 3. Pendling är verkligen otroligt gynnsamt för lästa-böcker-listan:) Jag hann 200 sidor varje dag då jag pendlade, det är svårt att få till utan tågresor.

  SvaraRadera
 4. Det enda positiva med pendling är att man hinner läsa en del :)

  SvaraRadera
 5. Jag tittar också ytters sällan på tv, brukar titta ikapp på de serier jag följer under helgen men på vardagar är det läsning som jag prioriterar

  SvaraRadera
 6. Absolut det bästa med pendeltid är att det nästan är "gratis" lästid.

  Ljudböcker är något jag försökt mig på flera gånger, men jag tappar så lätt koncentrationen (vilket aldrig sker när jag läser en bok oavsett hur mycket störande element det är runt omkring). Kan ej sätta fingret på varför, nej jag får nog hålla mig till ren läsning istället och lyssna på musik på mina promenader istället.

  SvaraRadera