söndag 25 januari 2015

Jerkar om baksidetexter

Veckans bokbloggsjerka handlar om baksidetexter och hur vi ser på dem.
jerka11
För min del så tänker jag inte riktigt på dem. Jag vet att jag faller mest för omslaget och känner jag till författaren så kollar jag nog inte ens baksidan, men annars gör jag väl det. En baksidetext som ska fånga mig bör berätta lite om innehållet men utan att spoila för mycket. Ser jag att boken låter mysig så köper jag. Om den står som rekommenderad av någon annan författare jag gillar så kan det ibland hjälpa.

Svår fråga... Det är konstigt att något så viktigt kan glömmas bort så snabbt. Jag vet ju med mig att jag läser dem men jag har aldrig reflekterat över om det påverkar min läsning innan.

12 kommentarer:

 1. Omslaget är inte speciellt viktigt för mig förutom att det är den som lockar mig till att ta boken i handen och läsa baksidestexten.

  SvaraRadera
 2. Jag har ju vissa trigger-ord som jag går igång på :) Däremot så bryr jag mig sällan om andra författares rekommendationer.

  SvaraRadera
 3. Omslaget är det som får mig att läsa baksidan. Baksidan är det som får mig att köpa boken. Viktigt med både fram och bak således. :)

  SvaraRadera
 4. Jag blir skeptisk om det är lösryckta ord från recensioner i små lokaltidningar...

  SvaraRadera
 5. omslag kan locka mig med, jag lånar så mycket böcker så ibland chansar ja på ett lockande omslag utan att läsa direkt på baksidan. Men ska jag köpa så är baksidetexten mycket viktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar att chansa på ett omslag, jag har hittat många härliga böcker bara på det :-)

   Radera