onsdag 14 januari 2015

Saker ni alla behöver läsa om Backman

Visst älskar jag Ove, men inte visste jag att Fredrik Backmans debutbok var så sjukt rolig! Saker min son behöver veta om världen är så rolig att jag gapskrattade så att tårarna sprutade. När jag satt på tåget. Bland folk. Som förskräckt vände sig om för att se vad det var som hände.

http://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10914595_1590573777840087_1332602411_n.jpgAlltså, det är en kärleksförklaring. Till frun och till sonen. Till deras gemensamma liv - och det är fullt av igenkänning och fullt av humor. Ena stunden skrattar jag och i nästa sekund så blir jag så rörd att tårarna långsamt trillar längs kinden. Jag känner att jag vill att min dotter ska läsa den och förstå att jag också kan skriva under på allt han skriver (eller nästan allt iaf) och att det är såhär man (förhoppningsvis) känner som förälder. Jag vill att alla föräldrar, nyblivna som gamla, läser den och tänker "Ja, så här är det".

Så, vad väntar ni på? Läs den nu då! (Man kan läsa den även om man inte har barn).

6 kommentarer:

 1. Åh jag älskade den, så klockren!

  SvaraRadera
 2. En spark i baken var precis vad jag behövde. Har ju tänkt och tänkt att jag ska läsa den, men inte kommit till skott. Nu så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste den på bara några timmar, snabb och lättläst! Hoppas du gillar den!

   Radera
 3. Den är så fin! Trots att jag inte har barn ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att man inte behöver mammahormoner för att uppskatta den :-)

   Radera