lördag 15 februari 2014

Bokbubblarna läser: Själens osaliga längtan

Tack Cicci för att du hade med Själens osaliga längtan och tack BB för att ni röstade fram den! Den här har stått oläst och värmt min hylla länge och jag har väl inte direkt varit sugen på den, har ju ännu inte stiftat bekantskap med Niffenegger (ska försöka få läst Tidsresenärens hustru i år) så jag visste ju inte hur bra den här kunde vara.

Nu vet jag. Åh!

Som ni förstår, jag gillade. Gillade mucho! Jag älskar mystiken och känslan av att allt inte måste vara slut och över bara för att någon dör. Kanske var det också helt rätt ok att läsa just nu när jag fått tre dödsbesked på lite över en vecka. Alla tre tagna för tidigt och för tragiskt.

Tillbaka till boken, ja den handlar om kyrkogårdar, om kärlek, om tvillingar och om hemligheter. Något som imponerar med den här boken är att vanligtvis när det hypas upp om en "stor, hemsk hemlighet" så blir jag besviken när den väl avslöjas - oftast eftersom jag tycker att den blåsts upp till överdrift och inte är så farlig som man kunde trott - men i den här boken så matchar faktiskt hemligheten uppschåsandet. Boken tilltalar mig verkligen och det är endast lite, lite jag stör mig på slutet, men inte tillräckligt för att bry mig.

Det ska bli väldigt intressant att diskutera den här med Bokbubblarna på torsdag och se vad de andra tycker - det är inte ofta jag gillar böckerna vi väljer så nu när jag gör det får vi se om jag är ensam på den sidan...

3 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Jag har förbeställt den här på engelska från bokrean :) Ser fram emot att läsa den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillar den, den gick hem hos Bokbubblarna även om det fanns lite att ifrågasätta :-)

   Radera
 2. Synd att jag missade bubblet!

  SvaraRadera