onsdag 2 januari 2013

Boktips till 12-åring hitåt tack!

Grefvens systerdotter, 12 år, har tappat lässuget och därför ber jag er nu om tips på något som skulle kunna trigga igång den igen. Hon har påbörjat Hungerspelen, men tröttnade, hon fick Hobbiten i julklapp och annars är hon mycket för djur och inredning.

Tips mottages tacksamt så ska jag vidarebefordra dem.

9 kommentarer:

 1. Cirkeln? Vill hon ha en lite lättare, men bra bok så rekommenderar jag Skuggan i väggen av Kerstin Lundberg Hahn om död flicka som spökar. En fin kärlekshistoria är Det händer nu av Sofia Nordin.

  SvaraRadera
 2. Nu är vår 12-åring inte alls intresserad av djur och inredning, utan mer magi och fantasy men här kommer några av hennes favoriter bland ungdomsböcker. Hon har också börjat läsa vuxenböcker (deckare mest):
  Cirkeln (och Eld) av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg
  Rubinröd av Kerstin Gier
  Cinder av Marissa Meyer
  Serien om Septimus Heap av A Sage
  Harry Potter serien

  SvaraRadera
 3. Just ja, hon gillar också Sarah Dessens böcker (som ju INTE är magi...) och en del av Meg Cabbots

  SvaraRadera
 4. pojkarna av jessica schiefauer
  tretton skäl varför av Jay Asher
  Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver

  Alla tre är lite otäcka men MYCKET spännande!

  SvaraRadera
 5. Mina femmor gillar Ingelin Angerborn, så hennes böcker kanske kan vara nåt.
  Annars är ju Maria Gripes böcker alltid bra, typ Agnes Cecilia.
  Den magiska kappan av Katarina Genar, ska också vara bra har jag hört :)

  SvaraRadera
 6. Jag har den ultimata rekommendationen, men den kommer ut först i februari: "En sekund i taget" av Sofia Nordin. 12-15 år. (men den kan läsas av yngre också - väldigt lättläst.) Spännande och man kan inte sluta läsa! Dessutom finns det djur i den eftersom huvudpersonen hamnar på en liten gård som hon själv måste försöka sköta. Hästar, kor, höns och ingen finns där att visa henne så hon får prova sig fram hur hon skall göra allt.

  Handling: Alla i familjen har dött i en sorts feber, utom Hedvig. Mamma, pappa och Lillebror. Grannarna verkar också ha dött. Det finns mat i affärer som man bara kan ta, men den kommer att ta slut. Hur skall hon överleva? Kommer hon att vara själv resten av livet?

  SvaraRadera
 7. Tack alla för tipsen, ska lämna över dem och se om något passar.

  SvaraRadera
 8. HAr ett lite efterhandstips! Enklare böcker då de är Hcg (dvs mellanålder) men kan nog passa en läströtting. "Utan djur så dör jag" och fortsättningen av Siri Spont. Eller Pia Hagmars "Millan" som är en rätt tunn ungdomsbok med hästar! De finns garanterat på biblan om du/ni inte vill våga satsa pengar på dem!

  SvaraRadera