fredag 18 november 2016

En kväll på bibliotek

Onsdagens biblioteksbesök innehöll ju inte bara ett bibliotek - utan två! På kvällen åkte jag och lilleman in till Göteborgs Stadsbibliotek för att lyssna på ett samtal om Hamlet och sedan träffa Bokbubblarna och prata om Familjen Weird.

Pga dåligt väder och x antal olyckor ute i trafiken så kom vi till biblioteket ca en minut efter att samtalet börjat. Roland Heiel från Shakespearesällskapet var moderator och samtalade med Pontus Stenshäll som regisserat en (tydligen) rätt mörk version av Hamlet. Jag älskar Shakespeares Hamlet och har sett flera olika uppsättningar. Det är verkligen en pjäs med många obesvarade frågor och en pjäs man kan tolka på flera olika sätt. Det var intressant att lyssna på samtalet, fick lite tips också; det finns tydligen en rockversion av Hamlet på youtube. Det diskuterades också om man vilken typ av version man borde visa för t.ex. ungdomar som inte är bekanta med originalet. Jag anser, precis som Roland Heiel, att hellre börja med en rolig och lockande modern version så att de får upp intresset. 

Mest imponerande är att Henry att tyst och vaket och lyssnade på samtalet en hel timma! Mammas pojk det där :-) 


Efteråt fikade Bokbubblarna och diskuterade månadens bok, mer om det i eget inlägg. 

2 kommentarer:

  1. Hej! Skulle du vilja vara med i min julkalenderbloggstafett även i år? Ja? All info finns här: http://filo-sofie.blogspot.se/2016/11/info-om-arets-julkalenderbloggstafett.html

    SvaraRadera
  2. Shakespeare Sällskapets hemsida verkar intressant, många fina länkar.

    SvaraRadera