tisdag 4 oktober 2016

Höstläsningstag

Hittade en härlig höstläsningstag hos Miss Magics cabinet1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Så många hyllvärmare jag kan, olika bokklubbsböcker och gärna mycket feelgood. Tre stycken Austenish till för att klara min lilla Austenutmaning. Kanske försöka läsa ut The left hand of darkness...

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Jag var konstigt nog inget läsfan förrän i slutet av gymnasiet men de bokupplevelser jag minns är Kafkas Processen och Shakespeares Hamlet. Mina favoritämnen var engelska och alla andra språk jag läste.  3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Nja, det är inget jag känner behov av att varken läsa eller se - men när jag läste Helena Dahlgrens 100 hemskaste i somras så upptäckte jag att jag läst/sett många skräckisar och blev sugen på några fler. 

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Feelgoodböcker - gärna sådana som utspelar sig på engelska landsbygden, handlar om mat och/eller böcker och bjuder på lite kärlek. Vanessa Greene, Katie Fforde, Jenny Colgan m.fl. har flera bra sådana.5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Te - alltid te! Vanligtvis grönt fruktigt men efter att jag fått tips om att rött te är bra när man ammar så har jag gått över till det. Fruktigt rött te - mums!

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Jag ser fram emot att vara hemma föräldraledig, jag ser fram emot att få läst mycket, jag ser fram emot att hitta på roliga saker för att få dagarna att gå. 
6 kommentarer:

 1. språk var det värsta jag visste - inte lätt att vara finne (som dessutom läste tyska istället för engelska!)

  SvaraRadera
 2. Språk gillade jag också :)

  SvaraRadera
 3. Vad kul att du gjorde taggen :) The left hand of darknests tycker jag är jätterå så kul att du läser den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bara så svårt att förstå den, men vill klara av den.

   Radera