onsdag 31 augusti 2016

Helenas 100 hemskaste


Jag ska börja med att erkänna att jag nog inte läst den här om det inte vore för att den är skriven av boblmaf-Helena
Jag läser inte skräck, jag tittar inte på skräck. Trodde jag. Dock visar det sig att jag iaf kunde pricka av 12 av Helenas 100 hemskaste som lästa/sedda. Några till om man räknar att jag sett filmatiseringen men inte läst boken som nämns. 

Bland de 12 räknar jag med telefonen. Jag delar din skräck där Helena - inte så bra när jag först sommarjobbat som administratör (man ringer rätt många samtal då) och nu som lärare (varför kan man inte bara maila/skicka sms???) När jag bodde hemma brukade jag be mamma och pappa ringa till mina kompisar/biografen osv. Flytta hemifrån var jobbigt... 

Anyway, trots min avsaknad av skräck i mitt bok- och tv-liv så var det kul och intressant att läsa om den här listan. Jag blev ju tom sugen på att läsa några av böckerna som nämns! Shirley Jackson har jag länge tänkt ta tag i - kanske blir det dags nu i höst? 

Den 29 november visade det sig att Helena besöker Kungsbackas bibliotek, Fyren, och jag och (min väldigt snart utploppade) bebis tänker åka dit. Gör så ni med om ni bor i närheten! (Jag tänker på er boblmafregionväst ) Se till att läsa boken också! 

P.s. Det känns väldigt konstigt att skriva "Helena" hela tiden eftersom jag alltid lär mina elever att man benämner författare med efternamn såvida man inte känner dem väl. Nu har jag ju bara träffat Helena en gång men i boblmaf-världen är man ju typ nära vänner med alla tack vare Bokmässan och sociala medier. D.s. #lindaläser2016

2 kommentarer:

  1. Jag är likadan med telefonerna. Fyyy! Har dock fått lära mig eftersom jag just jobbar som administratör, och nu är det inte så farligt. Men jag hetsgooglar alla nummer innan jag svarar och kan jag undvika ett samtal medelst mail eller sms gör jag alltid det.

    SvaraRadera