lördag 31 oktober 2015

Ett något stressat Läslov (och en stressad Läslover)

Kulturkollo har läslovsvecka och det är väl något som vi alla önskar att vi hade. Som lärare har jag ju iofs några dagar ledigt (tors-fre) men inte hjälper det läsandet något nämnvärt...

Om du hade läslov den här veckan vad skulle du läsa då?

Hade jag haft en hel vecka ledigt, utan krav och familj som kräver uppmärksamhet, då hade jag betat av en massa mysiga chick lit- och feelgoodböcker. Jag har ett gäng olästa Austen-spin offs, några olästa Alexandra Potter och Katie Fforde, nya böcker från författare jag gillar, te- och chokladrelaterade mysböcker, böcker jag köpt efter att ha läst om dem på era bloggar, böcker jag köpt för att jag gillade titeln, böcker jag köpt för att jag gillade omslaget, böcker jag köpt för att Goodreads sagt att jag borde gilla dem, böcker jag... GAAAAAHHHH!!! 

Okej, så det är inte bara på jobbet man kan bli stressad och känna att man ligger efter. Hur många och långa Läslov kan man få?


7 kommentarer:

 1. Det blir på något sätt aldrig så mycket läst som man tror eller vill, men man får väl försöka vara glad för den läsning som trots allt blir av. Men, alla rec.ex som borde ha blivit lästa för längesedan stressar mig lite förstås ....

  SvaraRadera
 2. Ibland känner jag den där desperationen/frustrationen, men oftast kan jag mota tillbaka den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder samma teknik som på jobbet när det blir för mycket som behöver göras på en gång... jag får tunnelseende :) Det tog mig många år att lära mig det.

   Radera
 3. Skulle också vilja ha läslov, gärna flera veckor i sträck... Eller varför inte varannan vecka året runt:)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan du bli politiker och få igenom det förslaget? ;-)

   Radera