fredag 14 november 2014

Omläsning av en gammal spänningsfavorit

Jag har precis läst om en bok som jag läste flera gånger när jag var liten (ev. nyfylld tonåring). Boken heter Ett skrik i natten (ej att förväxlas med en film med samma namn, de har inget med varandra att göra) och är skriven av Patricia J. MacDonald. Jag minns att jag lånade den av min kusin när vi var små (hon är sex år äldre än jag) och att jag tyckte att den var riktigt bra. När jag sedan blev stor har jag letat efter den på second hand-affärer och fyndat den vid något tillfälle. Jag blev sugen på en omläsning och det var riktigt intressant.

Det är en spänningsroman (vilket bara det är ovanligt för min smak) och den är skriven på 80-talet. Mobiltelefoner och internet finns inte utan vill man ha tag på folk ringer man på hemtelefonen eller åker och hälsar på. Karaktärerna är sjukt irriterande, jag stör mig som bara den på vissa av dem och det mest spännande är att jag inte kunde komma ihåg vem som gjort vad.

Boken handlar om Lillie och hennes familj. Hennes dotter Michele hittas mördad en kväll och Lillies liv faller samman. Vem är mördaren? Hon känner inte att ho får någon hjälp eller stöttning i frågan - hennes man och son går snabbt vidare i livet medan hon inte kan släppa det som hänt. Intriger, lögner och chockerande avslöjanden. Inget är som det verkar och det är spännande intill slutet.

Jo, jag får nog säga att jag fortfarande tycker att den fungerar.

6 kommentarer:

  1. jag älskar att läsa böcker som jag läste som ung, fick en kasse finska böcker av min städande mor igår ♥

    SvaraRadera
  2. Jag tror faktiskt jag läst den där någon gång i tonåren

    SvaraRadera
  3. Den där känner jag igen. Läste den säkert för evigheter sedan :)

    SvaraRadera