måndag 13 februari 2012

Något för hundälskare

För runt ett och ett halvt år sedan upptäckte jag författaren Katie Ffordes underbara chick lit/feel good-böcker. Kanske var de precis sådana som jag behövde läsa just då, kanske passade de bara så utmärkt in i det liv jag skulle vilja ha. Hennes böcker handlar oftast om en kvinna som på något sätt förändrar sitt liv - men det är inte en typisk chick lit-kvinna. Hon hamnar ute på landet eller liknande och en hund finns alltid med. Självklart finns de obligatoriska männen, den charmiga och den buttra, med.

När jag nu läser Lucy Dillons bok, Walking back to happiness, tänker jag att den påminner om Fforde. Samma med Ensamma hjärtan och herrelösa hundar när jag läste den. Så tittar jag på framsidan av Walking... och där har såklart Fforde rekommenderat boken.

Lite extra kul är att jag följer Fforde på twitter och hon verkar leva samma liv som hon skriver om. Hon verkar ha en massa hundvalpar som hon twittrar vilt om, samtidigt som hon försöker hitta disciplinen att skriva sina böcker.

Nu sitter jag här och längtar efter ett hus på landet och en hund att gosa med - en framtid som ev. ligger framför mig...

4 kommentarer: