söndag 23 oktober 2011

Min myshelg med Austen... typ.


En sådan fantastisk pärla A weekend with Mr Darcy visade sig vara. En bok helt i min smak - chick lit, Austen och stugor i ett. På baksidan stod det att den skulle passa fans av Alexandra Potter och Katie Fforde - det gjorde den! Jag tycker iofs att det var mer Fforde än Potter och det gillar jag!

Storyn då? Passar om du gillar chick lit eftersom du redan efter några sidor kan lista ut vad som ska hända, men som vanligt är det inte VADET som är viktigt utan HURET. Dessutom passar den dem av oss som bara älskar Jane Austen och alla spin-offs som finns på hennes böcker. Hittar jag en titel som har något Austenaktigt i titeln så köper jag den direkt. Den här var en bra genomgång av hennes olika titlar - inte bara Pride & Prejudice. Och Darcy är inte huvudrollen här - trots titeln.

En skön bok som fick mig att skratta, fälla en tår, sucka ljudligt och jubla. Klart läsvärd! Jag läste sedan på författarens hemsida att detta är del ett i en triologi om Austenfans - del två är nu beställd :-)

9 kommentarer:

 1. Tack för tipset! Bra chic-lit växer inte på träd, tycker jag, men den här verkar väldigt intressant! Och Austen-temat lockar definitivt! :-)

  SvaraRadera
 2. Glad att jag kan tipsa, tyckte väldigt mycket om den! Många härliga karaktärer - precis som i Austen.

  SvaraRadera
 3. och en formklippt buske bakom, toppen!

  SvaraRadera
 4. Åh, detta låter som en bok för mig och min syster!

  SvaraRadera
 5. Bea: Tror jag definitivt! Finns på adlibris.

  SvaraRadera
 6. Låter som det här är en trilogi för mig! Har du läst Acting up av Melissa Nathan? Rekommenderas!

  SvaraRadera
 7. Förstod du förresten vilken den 3e titeln i trilogin är, om den kommit? Perfect Hero ska väl va 2an, men hon har ju visst Darcy-tema i sin utgivning, så svårt att gissa vilka som håller ihop:
  http://www.fantasticfiction.co.uk/c/victoria-connelly/

  SvaraRadera