söndag 8 maj 2011

Snart dags för bokmöte och Sorgesång

Eftersom jag ska träffa ett gäng trevliga bokläsare nästa vecka har jag nu satt igång att läsa Siri Hustvedts Sorgesång - en bok som inte tilltalat mig det minsta. Utsidan är tråkig, baksidetexten låter urtråkig och jag skulle absolut aldrig ens tittat åt boken om inte det var för att den ska diskuteras på bokmötet.

Jag har kommit ca 100 sidor och den är inte så urbota tråkig som jag trodde (vilket är skönt) men den är lite svår att hänga med i tycker jag - karaktärerna känns stela och dammiga och Erik, berättaren, tänker ena sekunden på sin pappa och då får vi hans texter och nästa sekund så tänker han på någon annan och då hoppar texten dit.

Men men... den kan ju bli intressant att diskutera. Hur som helst ska det bli väldigt trevligt att träffa bokgänget igen!

9 kommentarer:

 1. Har också läst ungefär 100 sidor och tycker också att den är lite trög, men väldigt vacker. Förra boken jag läste av henne var trögstartad och sedan riktigt bra.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte mycket om den, men det är ju ingen nyhet... Har inte påbörjat omläsningen ännu men det är ju en vecka kvar! Ska bli kul att ses!

  SvaraRadera
 3. Jag har aldrig läst henne innan, en intressant ny bekantskap.

  SvaraRadera
 4. Gulp. Får läsa ut någon av mina andra tre (!?!) böcker så jag kan komma igång med Sorgesång. Hur tänkte jag här?

  SvaraRadera
 5. Hustvedt gillar jag men hon är lite krävande mot sin läsare... om du inte gillar Sorgesång testa någon annan av hennes titlar!

  SvaraRadera
 6. Har den med "älskade" i titeln av henne också, blir inte direkt sugen på att läsa mer av henne dock...

  SvaraRadera
 7. I kväll har jag postat ditt bokpaket, så du borde ha det i början av veckan. Ha en skön helg!
  Din anonyma bokvän

  SvaraRadera