torsdag 30 september 2010

Honungsbin och värme


Honungsbiets hemliga liv av Sue Monk Kidd är både en fin bok och en fin film. Jag tyckte jättemycket om båda versionerna, även om jag tycker att filmen missade vissa viktiga detaljer men skådespelarna och miljön täckte upp för det. Den handlar om en ung, vit flicka som förlorat sin mor och pappa behanldar henne inte så väl så hon rymmer med sin svarta skötare Rosaleen. De hamnar hemma hos systrarna August, June och May Boatwright i deras karibiskt rosa hem.

Boken/filmen innehåller sorg, lycka, kärlek, bin, honung och en svart Madonna (inte sångerskan utan Jungfru Maria).

Läs den, se den!

5 kommentarer:

 1. Bra tips! Jag letar efter nagot nytt att lasa. Ibland blir man ju liksom fast i en genre. Tankte bara tipsa tillbaka om den absolut basta Mr darcy bok?bocker jag nagonsin last och jag har plojt igenom ett antal -som oftast bara ar skrivna av nagon som kopierar tv-serien rakt av. Men inte har, nanemen! Forf: Pamela Aidan och den forsta (av tre) heter Assembly such as this. Visst kanner man igen en del, speciellt det som sker nar Elizabeth ar i nrheten men i det stora hela handlar det om Mr Darcy nar han ar i stan etc etc. Skitbra iaf. Inte helt fel att lasa nar hostmorkret kommer krypande och man sitter invirad i en filt med en stor kopp te... Kram

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, ska ta mig en titt på dem när jag är färdig med Murakami-perioden jag är inne i nu :-)

  SvaraRadera
 3. Det låter som en härlig bok. Jag har missat både den och filmen. Det får bli en hyrfilm en regnig lördag men en filt och en kopp kaffe!

  SvaraRadera
 4. Jag har sett filmen, den var väldigt fin. Svenska titeln gör att det låter som en barnbok tycker jag. Den engelska är mycket bättre.

  SvaraRadera
 5. Joanna: Se till att både läsa och se den, jag tycker vissa saker gick förlorade på en om man inte läst boken.

  Johanna: Jag gillar lite den svenska titeln, men jag köpte nog boken mest för omslaget - det ser så inbjudande ut. Filmen var riktigt bra men man ska nästan ha läst boken för att verkligen få ut allt.

  SvaraRadera