tisdag 8 september 2009

Känsloböcker

Hittat hos Lilla O

Berätta om en bok som:

· fick dig att skratta. - Många. ”Bridget Jones” är nog en av de första jag skrattade högt åt när jag läste. Evanovich serie om Stephanie Plum är skrattframkallande den med.

· fick dig att gråta. – ”Hon går genom tavlan…” och “P.s. I love you”. Birros ”Svarta vykort” också - vacker men ledsam.

· gjorde dig riktigt arg. – ”Pojken som kallades det” för att den är sann och hemsk. Hagmans ”Att komma hem ska vara en schlager” för att den var så överpretantiös och irriterande.

· fick dig att vilja besöka platsen där den utspelades. – ”Summer school”– jag vill till Toscana!!!

· handlar om en historisk tid som du tycker om. – Skulle väl vara Austens böcker då, skulle vara kul att prova att sysselsätta sig med te, brevskrivning och inomhuspromenader.

· du ångrar att du läste ut. – ”Att komma hem ska vara en schlager” – har jag nämnt att jag verkligen inte gillar Hagmans bok?

· finns i dina tankar trots att det var länge sedan du läste den. – Coelhos böcker, de stannar kvar i minnet och tankarna.

· har väntat i bokhyllan riktigt länge. – Flera stycken, men framförallt ”Magistern” av McCourt.

· du inte förstår att så många tycker om. – Ska sluta tjata om Hagman så jag tar ”Mig äger ingen” istället. Aptrist bok.

· du tycker att alla ska läsa. – ”The perks of being a wallflower”. Underbar!

4 kommentarer:

 1. The perks of being a wallflower har jag aldrig hört talas om. Ska kolla upp den! Kul att läsa dina svar. Är inte heller något Hagman fan, men jag har bara läst Cigarett.

  SvaraRadera
 2. The perks funkar bra på tonåringar - både grabbar och tjejer.

  SvaraRadera
 3. Blir också sugen på perks. Är det en äldre bok`?

  SvaraRadera
 4. Den har nog några år på nacken, läste den första gången 2003 tror jag. Stephen Chbosky är författaren. Underbar bok! Även mina "jag-läser-inte-böcker"-grabbar har gillat den.

  SvaraRadera