tisdag 8 oktober 2019

Jag bubblar om Moriartys nio främlingar och dreglar över Mr Darcys våta skjorta

Idag träffades större delen av Bokbubblarna och babblade om Liane Moriartys Nine perfect strangers. Det var väldigt skilda åsikter om vad vi gillade och inte i boken - jag älskade den och både grät och skrattade under läsningen. Jag gillade tanken på de här främlingarna, som var så grymt olika men ändå lika, som hamnar på ett spa och tror att de ska ”hitta dig själva”, gå ned i vikt och leva lyckliga i alla dagar. Nja, det blir ju inte riktigt så. Visst blir de kanske behjälpta med sina olika bagage men frågan är om så många av dem förändras? 



Ja, jag tycker nog att iaf några av dem förändras. Min favorit (och många av bokbubblarnas) är Frances, romanceförfattaren. På bokmässan lyssnade jag på Moriarty när hon pratade om boken och hon nämnde att många nog tror att hon skrivit om sig själv (men det sa hon att hon inte gjort). Frances har blivit lurad, refuserad och hon går igenom klimakteriet - hon är en härlig karaktär tycker jag och hon är kanske den som känns mest äkta i boken. 



I bubblarna pratade vi om att det ju egentligen är fler än nio främlingar och det är det ju faktiskt... Några tyckte att det var rörigt med alla olika karaktärer och deras berättelser, men jag gillar att man får följa så många. 

Jag rekommenderar boken och satte betyget:
 💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️💆‍♂️💆‍♀️

Innan bokcirkeln idag så var några av oss på Göteborgs Litteraturhus och lyssnade på en föreläsning om Jane Austens Stolthet & fördom. Det var kanske inte direkt någon ny info men det är alltid intressant att lyssna om Austen. Tyvärr tycker jag att föreläsaren läste lite väl mycket från sina lappar. 












2 kommentarer:

  1. Åsa Arping är duktig, hon har så mycket att säga på kort tid

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha, läser i GöteborgDirekt att "Böcker om bajs" ligger på nattduksbordet...

      Radera