lördag 10 juni 2017

Min bokhylla

Lyran vill veta vad och hur vi har i våra bokhyllor - här kommer min:

1. Hur sorterar du böckerna i din bokhylla? Lite olika. Det var en blandning av olika kategorier men nu börjar det bli överfullt så nu ligger det lite olika högar här och var som inte stämmer överens med de andra kategorierna.
2. Hur många språk finns i din bokhylla? Vilka? Skulle tro att jag bara har svenska och engelska.
3. Vilket land kommer de flesta böckerna från? Gissar på England, USA, Frankrike, Sverige och några från Kina och Australien.
4. Flest män eller kvinnor? Eller ungefär lika? Tror jag har mest kvinnor iom mycket feelgood och chick lit men jag har ju en del män i klassikerhyllan.
5. Vilka genrer/kategorier har du i bokhyllan (deckare, dramatik, bilderböcker, reseskildringar o s v). Klassiker, fakta, humor, chick lit, fantasy, feelgood, biografier, spänning, poesi, ungdom - här finns en ganska bra blandning men inga deckare ;-)
6. Visa gärna en shelfie! Lite detaljer: 

Kärleksparet: "jag" och "The Doctor" (Matt Smith från Doctor Who). Ja, jag är en nörd.Shakespearehyllan och under den är klassikerhyllan. Har nyss fått ett gäng inbundna Shakespeare och Dostojevskij från mormors bokhylla. Jane Austen-hyllan och under den ett gäng fantasyböcker från skolbiblioteket. De väntar fortfarande på att bli lästa...Inbundna böcker: Chick lit/fantasy/ungdom/böcker med mat som tema: Mamma gav mig sin Lottasamling när hon städat hemma, den är nästan komplett:Eftersom allt inte får plats i hyllan har jag några extra på väggarna: 9 kommentarer:

 1. din bokhylla ser härligt levande ut! Fina extrahyllor.

  SvaraRadera
 2. där sade du något! Austen, Woolf och Brontë har jag också på särskild plats. fina bilder

  SvaraRadera
 3. Jag blir imponerad av din Lotta-samling! Det där med att det är överfullt i hyllorna låte extremt välbekant ...

  SvaraRadera
 4. Ja just det Lotta-böckerna, var tog mina vägen? Kul att ha de kvar. När jag får överfullt samlar jag ihop några i en kasse och ger till Röda Korset. Mest pocket. Pocket känner jag inte att jag behöver spara, bara vissa speciella.

  SvaraRadera
 5. Överfullt i hyllorna känner jag igen. När det inte fick plats med mer så ordnade maken två sidobord när jag kan ha högar.

  SvaraRadera
 6. Älskar Shakespearehyllan! Och vad roligt med den gamla Lotta-samlingen, det var inte illa.

  SvaraRadera