måndag 27 juli 2015

Lite gammalt och obloggat

Här kommer lite samlade gamla läsetankar kring böcker jag missat att blogga om.

Huset Longbourn - Jo Baker. Ja, men kan man annat än att gilla en bok som går back stage i Stolthet & Fördom? Intriger, hårt arbete och kärlekstrassel - precis som man kunde väntat sig. Kul att se Familjen Bennet från en annan vy.If you've got it, haunt it - Rose Pressey. A vintage murder mystery och vem är jag att motstå något med ordet Vintage i. En ung vintagebutiksägare köper kläder från ett dödsbo och får ägarens spöke med sig. Lite spänning (nja), lite kärlek (nja) men ganska så hafsigt slut. Dock fylld med vintagetips och råd och en magisk katt (om man nu gillar sådana). Titeln på den här och uppföljarna gör att jag vill fortsätta läsa serien trots min nja-känsla. 

Lille Prinsen - Antoine de Saint-Exupéry. Jag minns att vi läste den här i franskan i högstadiet, men eftersom jag fuskade mig igenom den (dvs läste utan att slå upp ord jag inte förstod) så kan man väl nästan säga att jag läser den för första gången. Fin och viktig, om att leva som ett barn och sluta vara en tråkig vuxen. Jag gillar tänket och jag gillar allt det fina med den. En klok bok för alla åldrar. 

Fyrklövern och häxringens hemlighet - Lille-Mor Arnäs. Nu i sommar följer jag lite olika läsbingo och i en ruta stod det att jag skulle läsa något av en lokal författare. Jag googlade på metropolen Fjärås och det visade sig att Lille-Mor Arnäs skrivit en barn-/ungdomsbok (9-12 år) som utspelas här i Fjärås där författaren kommer ifrån. Lite häxor, lite magi och lite vänskap. Säkert spännande och intressant för rätt åldersgrupp.

Soulless (grafisk roman) - Gail Carriger. Jag gillade verkligen Soulless när jag läste den tidigare i våras och tycker att den fungerar väl som seriemagasin också. Boken ger lite mer dock... 

The secret Paris cinema club - Nicolas Barreau. Detta är en bok jag fyndade i Amsterdam på den stora amerikanska bokaffären där. Rätt okej men inte lika bra som jag trott.Om mystiska försvinnande, en gammal biosalong och sökandet efter den stora kärleken.


 4 kommentarer:

 1. Mhm, kanske ger hemliga bioklubben en chans p.g.a. oemotståndlig titel : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är din om du vill ha den, jag kan skicka :-)

   Radera
 2. Nu har den kommit fram! Tack igen! Är väldigt kär i formatet, omslaget och baksidestexten, hittills.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad bra att den kom till någon som uppskattar den, hoppas den faller dig i smaken!

   Radera