söndag 19 juli 2009

Thrills

Top 5 Spänning:

* Danteklubben av Matthew Pearl. Jag är inte så mycket för spänningsböcker men den här tyckte jag verkligen om. En massa konstiga mord sker i 1800-talets Amerika och de är baserade på de straff som syndarna i Dantes Inferno får utstå. Kan man sin Dante är det här en grym bok.


* The Shakespeare Secret av J.L. Carrell. Precis som i boken ovan så sker det mord och dessa är baserade på Shakespeares tragedier. En ganska självklar bok för Shakespeare-nörden Miss E. Kul och intressant, men Danteklubben var bättre.


* Ett skrik i natten av Patricia J. Macdonald. Den här hittade jag och lånade av en kusin i tonåren och sedan blev jag frälst. En tonårstjej som alla gillar hittas mördad och... Ja, mer tänker jag inte säga. Boken påminner mig på något sätt om Richard Marx låt "Hazard".


* Da Vinci Koden av Dan Brown. Det enda jag läst av honom och den var helt okej, spännande från sida ett men int etillräckligt för att jag skulle vilja läsa mer av honom.


* Var är Jane Eyre? av Jasper Fforde. Nästan så man kan se ett mönster... Jag gillar intertextualitet och den här handlar om en tjej som måste hitta en mördare som vill utplåna några av våra mest kända klassiker. Kul, spännande och heltvistad.

2 kommentarer:

  1. Ooh, jag älskade The Eyre affair (svåruttalat bara..)! Tyvärr har jag väl bara inte läst tillräckligt många klassiska brittiska verk för att förstå alla skämt, men den var kul ändå. De senare böckerna i serien rekommenderas också, liksom Nursery Crime-serien.

    SvaraRadera
  2. Det var en kompis som började prata om dem, ska nog ge några till i serien en chans - iaf den som handlar om Hamlet :-)

    SvaraRadera