onsdag 30 november 2016

Lydia från P&P talar ut


Tänk att det alltid är i sista sekunden jag läser ut månadens Austenish... men men, just nu varvar jag ju ca 4-5 böcker samtidigt så :-) 

Den här boken berättar Lydias version av vad som händer i Stolthet & Fördom. Hon blir kär i en ung, fransk greve och det är därför hon rymmer - Wickhams inblandning är mest för att hjälpa till... eller? 

Kan nog passa ungdomar - den är skriven som en dagbok, men jag tycker nog man ska ha koll på originalstoryn innan man läser denna. #lindaläser2016

torsdag 24 november 2016

Feelgoodig deckare?


Mer feelgood än deckare - men visst är den både charmig och lite spännande - det är ju trots allt en mordgåta :-) 

Jag har lyssnat på den här under några promenader och den var ganska söt - om än lite väl sliskig i slutet... 

Rosie Potter vaknar upp död en morgon okej måste ta reda på vem som dödade henne och varför hon är kvar. Vad är det dessutom mellan hennes bästa vän och hennes pojkvän? Och varför kan hennes brorsas bästa vän se henne? 

Läsvärd, den bjuder på lite underhållning. #lindaläser2016

tisdag 22 november 2016

Lofsans mammaträning


Svärmor gav mig Lofsans mammaträning i födelsedagspresent och den behövs verkligen för den här mamman. Kroppen tog mycket stryk den här graviditeten och jag har redan börjat med hennes 40-veckors program. 

Boken är lätt att följa, intressant och inte full av pekpinnar utan istället full av bra råd och vettig information. Övningarna känns överkomliga och ska gå att utföra var- och när som helst, det behövs heller inte så mycket redskap. 

Jag gillar boken och har kört aktiveringsövningar i tre veckor nu. Snart är det dags för styrkeövningar! #lindaläser2016

måndag 21 november 2016

Familjen Weird


I förra veckan träffades Bokbubblarna och diskuterade Andrew Kaufmans Familjen Weird. Jag läste den på svenska och funderade lite över om inte det kan vara så att lite av Kaufmans klurighet går förlorad i översättning. T.ex. är originaltiteln "Born Weird" vilket är dubbeltydigt då det kan syfta på att de är födda "konstiga" och att de är födda i familjen Weird. 

Hur som helst så tyckte jag boken var lite underhållande och intressant, tror bokklubben gav den 3,5 i snitt. Vi hade lite svårt att se vad författaren ville säga med den här - hans andra böcker har tydligare budskap. 

Boken är weird - fem syskon med en död pappa, en mamma som inte känner igen dem och en mormor som strax ska dö, måste hinna fram till sin mormor så deras förbannelser kan lyftas. Ja, när de föddes fick de olika "gåvor" men de kan nog mer ses som förbannelser. En kan inte gå vilse, en är fysiskt stark, en förlåter alltid, en har hopp och en är alltid i säkerhet. 

Helt okej underhållning och väldigt snabbläst. Tycker dock att Kaufmans bok om superhjältevännerna är bättre. #lindaläser2016

fredag 18 november 2016

En kväll på bibliotek

Onsdagens biblioteksbesök innehöll ju inte bara ett bibliotek - utan två! På kvällen åkte jag och lilleman in till Göteborgs Stadsbibliotek för att lyssna på ett samtal om Hamlet och sedan träffa Bokbubblarna och prata om Familjen Weird.

Pga dåligt väder och x antal olyckor ute i trafiken så kom vi till biblioteket ca en minut efter att samtalet börjat. Roland Heiel från Shakespearesällskapet var moderator och samtalade med Pontus Stenshäll som regisserat en (tydligen) rätt mörk version av Hamlet. 



Jag älskar Shakespeares Hamlet och har sett flera olika uppsättningar. Det är verkligen en pjäs med många obesvarade frågor och en pjäs man kan tolka på flera olika sätt. Det var intressant att lyssna på samtalet, fick lite tips också; det finns tydligen en rockversion av Hamlet på youtube. Det diskuterades också om man vilken typ av version man borde visa för t.ex. ungdomar som inte är bekanta med originalet. Jag anser, precis som Roland Heiel, att hellre börja med en rolig och lockande modern version så att de får upp intresset. 

Mest imponerande är att Henry att tyst och vaket och lyssnade på samtalet en hel timma! Mammas pojk det där :-) 


Efteråt fikade Bokbubblarna och diskuterade månadens bok, mer om det i eget inlägg. 

torsdag 17 november 2016

En dag på bibliotek

Igår höll jag Brita hemma från förskolan eftersom det går magsjuka där. Vi åkte till biblioteket i Kungsbacka och hängde där - de har ju en härlig grotta där man kan sitta och läsa. 


Vi lånade lite böcker och så passade vi på att köpa några också - de säljer just nu ut gallrade böcker. Jag hittade en on Shakespeare för barn och Brita valde en rosa med flamingos och trädgårdstomtar på (det är min dotter det!). Tror inte riktigt den passar som läsning till henne nu men... 


Brita fick leka en stund och sedan lånade vi lite böcker (mest jag) och åt lunch innan vi drog vidare in till Kungsmässan för lite shopping. 

Bibliotekslånen

Kvällen spenderades på ett annat bibliotek, mer om det i eget inlägg.

tisdag 15 november 2016

Låt mamma bajsa ifred!


Det här är en bok som passar alldeles utmärkt som amningsläsning. Det är Malin Meekatts blogg som blivit bok och den vann mig redan på inledningsorden (som jag kanske felciterar, har inte boken här): "Jag älskar mina barn men ibland hatar jag att vara mamma. Och det är okej att känna så." Det var precis vad jag behövde höra vid rätt tillfälle - en sådan där dag där barnen och jag inte är på vårt bästa humör. 


Det här är en skön bok, ibland skrattar jag så lilleman guppar när han ligger vid bröstet, ibland fulgråter jag hysteriskt så han blir genomvåt. Boken är nämligen inte bara rolig, som så mycket i livet så finns ju tråkigheter där och Malin berättar ärligt om sorgen och saknaden efter sin mamma. 


Jag tycker verkligen att boken har många igenkänningspunkter, speciellt nu när jag har två små ungar i huset. Sedan finns det delar där jag inte känner igen mig - men så är det ju såklart, bara för att man är förälder behöver inte allt vara lika. 


Hur som helst en bok jag kan rekommendera - men främst till er med småbarn. #lindaläser2016

Ljuset vi inte ser


Igår träffades Bokmaskarna  och diskuterade den här tjockisen. Det kan nog vara årets bästa (enligt Bokmaskarna) då den fick höga betyg - idel 4:or och 5:or. 

Jag tyckte den var bra, men ville egentligen inte läsa klart den. Den griper så rejält tag i en och trots att den inte är en sann historia så handlar den ju om sådant som har hänt (och som fortfarande händer på ställen runtom i världen). Kriget har inga vinnare och det får man verkligen en känsla av i den här boken. Beskrivningarna av de unga pojkarna som går med i Hitlers sällskap gör också att man får en förståelse för hur svårt tyskarna måste haft det. 

Det är fina historier, några av orden vi kom fram till igår var "insiktsfull" och "hoppfull". Den blinda flickan, systern som förstår vad som händer, brodern som bara vill få en chans, Jätten som följer order och pojken som står emot - jag gillar att man får följa fler även om det egentligen handlar om två. Jag gillar också att det inte blir ett "väntat" slut - det känns mer äkta så här. #lindaläser2016

fredag 11 november 2016

Tårtor, sorg och kärlek


Den här lilla godingen har jag lyssnat på under några promenader. Söt och enkel om en tårtbakande änka som får ett gäng beställningar från en av traktens rikaste snyggingar. Väldigt mycket stolthet och fördom från tårtbakerskan (dock inte Austenisk sådan) och jag blir liiite trött på hur hon ska hålla på. 

Men men, fin och lite charmig om kärlek och sorg. Snabblyssnad också, speciellt när man kör på "Piff & Puff-hastighet" 😜 #lindaläser2016 

söndag 6 november 2016

Ally Hughes har sex ibland


Åh! När boken kom i brevlådan så började jag läsa direkt när jag öppnat paketet. Jag har endast sluta läsa eftersom jag faktiskt varit tvungen att sova, amma bebis, gå på kalas och sådant där "viktigt" - hade jag bestämt själv så hade jag läst ut boken med ens. 

Ja, jag ÄLSKADE den! Det är något visst med lärare som ligger med sina elever... Nej, (opassande) skämt åsido, den är riktigt härlig feelgood. Om kärlek, sex, familj, jobb och tankar som styr. Om att släppa taget på olika sätt, att vara snäll mot sig själv och att våga. Den griper tag i mig och jag vill bara ha mer... 

Gör er själva en tjänst och läs den! Tack Norstedts för rec.ex. #lindaläser2016

fredag 4 november 2016

Vaknätter och annat för oss småbarnsföräldrar


Iom att jag barnvagnspromenerar rätt mycket nu så nappade jag på ett erbjudande om att prova BookBeat gratis i en månad. Jag har vanligtvis svårt för ljudböcker men har märkt att de ju underlättar och livar upp en promenad - dessutom är det lättare att läsa E-böcker på plattan när jag ammar än att hålla i en fysisk bok. 

Första boken jag lyssande på var den här om tre förstagångsmammor. Jag är lite smått besatt om att läsa om familjesituationer just nu, speciellt om det är bebisar med i bilden. 

Jag gillade boken! Den är rolig, har hög igenkänningsfaktor men tar också upp lite allvarliga delar. Den var lätt att lyssna på och det var kul att följa de olika mammorna i boken och se hur de hanterade den förändring av livet som är föräldraskap. 

Rekommenderas varmt! Speciellt till småbarnsföräldrar och er som vill ha lite mysig feelgood. #lindaläser2016