måndag 31 oktober 2016

Nej, så här får man inte göra med Austen!


I sann Halloweenanda tänkte jag att den här fick bli månadens Austenish. Det var med nöd och näppe jag blev klar i tid - så dålig! 

Okej, så jag förväntade mig inte ett mästerverk men det var riktigt, riktigt dåligt. Jag skrattar inte ens lite. Zombie-versionen av Stolthet & fördom är iaf lite kul men den här - nej tack. 

Det är för övrigt Colonel Brandon på framsidan - han har råkat få en besvärjelse av en sjöhäxa och har därför samma typ av tentakelansikte som Davy Jones i Pirates of the Carribean. Just det, och Willoughby har en tam orangutang. 

Ni hör ju själva, kvalitetslitteratur... #lindaläser2016

Dagens läsplats

Skulle in till Gbg med barnen på äventyr - hamnade på jobbet istället. Inte så fel dock att få sitta och läsa i skolbiblioteket medan kollegor kommer förbi och sniffar på Henry 😉


söndag 30 oktober 2016

Jag älskar när de gör så här

När storasyster sätter sig och läser för lillebror - vilket hon gärna gör ofta. Olika böcker och hon försöker ofta få honom att interagera. Här i Nicke Nyfikens jul kan man känna på olika material - så då tar hon hans hand och drar över sidorna. 




onsdag 26 oktober 2016

Senaste bokinköpen

Senaste veckan har det shoppats böcker - second hand, Ullared och spontanshopping hos Pocket Shop. 


Träning för nyblivna mammor fyndade jag från Emmaus.

Mr Darcy takes a wife fyndades från Myrorna.

Rosie-effekten hittade jag på Erikshjälpen.

Den röda adressboken har så vackert omslag så den fick följa med hem från Pocket shop.

Låt mamma bajsa ifred! och Snygga naglar köpte jag från Ullared. 

måndag 24 oktober 2016

Sorry Fru Knausgård, inte min grej


Ja, nu var det ju ett tag sedan jag läste ut boken men eftersom jag inte skrivit om den ännu passar det väl extra bra nu när den blivit Augustnominerad...

Jag gillade den inte. Big surprise... Jag tycker att den är tjatig och alldeles för "eh". Det händer säkert mycket men jag tycker inte det gör det. En trasig familj med en dotter som valt att vara tyst, en konstig storebror, en mamma som vill låtsas och en pappa som inte finns. 

Kanske får jag veta vad som är så bra med den på onsdag när Bokbubblarna ska träffas och prata om den. #lindaläser2016

lördag 22 oktober 2016

Läslördag

När regnet öser ned är det lyxigt att kunna läsa framför tänd brasa.


måndag 17 oktober 2016

Till min dotter - fast inte till min


På bokmässan passade jag på att gå på ett väldigt trevligt Bokälskarmingel som anordnades av Kulturkollo De hade ett fantastiskt bokbord där och där på låg bl.a. ett rosa paket med svarta snören. En förklädd bok. En hemlig bok. "Ta den" sa Bokomaten till mig, "jag vet att du vill läsa den". 

Ja, det ville jag. Jag gillar Wollin och det hon skriver. Har läst hennes tidigare böcker, läst bloggen, läst krönikor. Men... 

Jag vet inte vad jag tycker om den här. Överallt på andra bloggar och i olika medier ser jag lovord om hur bra och stark den här är och jag fattar den bara inte. Tycker den är tjötig, överdriven och svår - men ändå lätt och snabbläst. Men så tänker jag till och inser varför jag inte gillar det jag läser - det handlar ju om mobbing under den tiden man är som allra mest påverkbar och känslig (dvs tonåren). Jag inser att jag inte gillar att läsa om det eftersom jag har valt att leva i en blåögd värld där sådant inte sker. En värld där alla är snälla och trevliga mot varandra och allt går att lösa med samtal och snällhet. Där ord inte skadar och våld inte finns. Har man, som jag, levt i den världen så är det svårt att ta till sig att det här finns och att min dotter kanske ska behöva leva i den världen. Hur ska jag kunna förbereda henne? Hur ska jag kunna förbereda mig själv? 

Boken väcker en del frågor men jag har inga svar. #lindaläser2016

söndag 16 oktober 2016

Söndagsläsning

Snart dags för Bokbubblarna att prata om denna. 


lördag 15 oktober 2016

Följ bloggen på FB

Sådär, nu har jag skapat en Facebooksida för den här bloggen också. Förlåt till er jag är vän med på FB för inbjudningar om att gilla mina bloggsidor, nu har jag iaf inga fler bloggar så nu blir det inga mer inbjudningar.

Är vi inte vänner på FB så kan ni följa sidan här.

fredag 14 oktober 2016

En härlig bok för föräldrar


Den här härliga boken läste jag i sängen i tisdags morse medan Henry låg bredvid och sov. Jag har ju helt missat Hormoner & Hemorrojder innan men nu efter boken har jag börjat lyssna på deras podd (Cissi & Hormonerna) och det är verkligen trevligt. 

Boken tycker jag är en sund och vettig beskrivning/diskussion mm om hur föräldralivet KAN vara. Inte SKA. Inga moraliska pekpinnar eller borden utan förslag, tankar och annat nyttigt. Skönt att läsa och veta att man inte är ensam om sina tankar. 

Rekommenderas för er fellow småbarnsföräldrar där ute. Klart att ni andra kan läsa också 😉 #lindaläser2016

torsdag 13 oktober 2016

Lite nytt kanske piggar upp?

Nu kör vi ny färg här på bloggen, visst älskar jag fortfarande rosa men inte lika mycket som när jag började blogga för hrmpf många år sedan.

Höstigt orange åt det gula hållet med lite inslag av rosa. Snart kommer det bok"recensioner" också :-)

tisdag 11 oktober 2016

The watchmaker of Filigree Street


Ibland är det verkligen helt rätt att köpa en bok baserat på det läckra omslaget - den här boken var nämligen riktigt bra. 

1800-talets England, lite steampunk, en mystisk klockmakare från Japan, en mekanisk bläckfisk, en förvirrad man och en nyfiken kvinna - vänskap sätta på prov och liv står på spel. Klart du måste läsa den! #lindaläser2016

söndag 9 oktober 2016

Sscchhh... läsning pågår


Läser en bra bok framför en skön brasa med en god kopp te i min hand. 

Välkommen hösten!

onsdag 5 oktober 2016

Boblmaf to be

Fyraåringen: "Mamma, jag vill bli äldre nu så jag får gå i riktiga skolan."

Jag: "Jaha, varför det då?"

Fyraåringen: "Jo, för jag vill ha med böcker och sitta och läsa hela tiden." 

Jag har aldrig varit mer stolt! 

tisdag 4 oktober 2016

Höstläsningstag

Hittade en härlig höstläsningstag hos Miss Magics cabinet



1. Är det några speciella böcker du planerar att läsa under hösten?
Så många hyllvärmare jag kan, olika bokklubbsböcker och gärna mycket feelgood. Tre stycken Austenish till för att klara min lilla Austenutmaning. Kanske försöka läsa ut The left hand of darkness...

2. September är förknippad med skolstart. Vilken bok tyckte du bäst om att läsa i skolan? Och vad var / är dina favoritämnen?
Jag var konstigt nog inget läsfan förrän i slutet av gymnasiet men de bokupplevelser jag minns är Kafkas Processen och Shakespeares Hamlet. Mina favoritämnen var engelska och alla andra språk jag läste.  



3. I oktober är det Halloween. Gillar du läskiga böcker och filmer och i så fall vilka?
Nja, det är inget jag känner behov av att varken läsa eller se - men när jag läste Helena Dahlgrens 100 hemskaste i somras så upptäckte jag att jag läst/sett många skräckisar och blev sugen på några fler. 

4. Vilken bok passar för mysläsning under mörka höstkvällar?
Feelgoodböcker - gärna sådana som utspelar sig på engelska landsbygden, handlar om mat och/eller böcker och bjuder på lite kärlek. Vanessa Greene, Katie Fforde, Jenny Colgan m.fl. har flera bra sådana.



5. När du har krypit upp i soffan med en mysig bok, vad vill du dricka för varm dryck?
Te - alltid te! Vanligtvis grönt fruktigt men efter att jag fått tips om att rött te är bra när man ammar så har jag gått över till det. Fruktigt rött te - mums!

6. Har du några höstplaner du ser fram emot?
Jag ser fram emot att vara hemma föräldraledig, jag ser fram emot att få läst mycket, jag ser fram emot att hitta på roliga saker för att få dagarna att gå.