måndag 31 augusti 2015

Hänger på en bokutmaningseptember på Instagram


Får se om jag lyckas följa hela vägen den här gången...

Äntligen utläst!


Om man får en bok i sommarpresent av en i Bokmaskarna så set man ju till att alla i bokklubben ska läsa den. Bra var väl det för givaren älskade den. 

Mottagaren då? Nja, jag var tyvärr inte lika förtjust, vilket jag tycker är konstigt för det känns som den typ av bok jag brukar gilla... Vackert, lite magisk realism, kärlek och hemligheter - men jag verkar ha snöat in på varulvar och vampyrer och tyckte konstigt nog att den här kändes orealistisk. Ähm...??? Okej... 

I alla fall, det är en vacker kärlekshistoria och precis efter att jag läst klart den drömde jag att jag själv förlorat synen men ändå kunde höra så väl att jag tog mig fram obehindrat. Jag kan förstå varför boken gillad av så många men jag läste den nog vid fel tidpunkt. #LindaLäser2015

tisdag 25 augusti 2015

Äntligen utläst!


Bok nr 3 i Alexia Tarrabotti-serien och jag är verkligen hooked! Den är rolig, spännande och verkligen en fröjd att läsa. Vem kunde ana att pesto är ett supernatural threat? Vem kunde ana att jag skulle gå igång på varulvar och vampyrer? Kan vara att boken passar extra bra nu då jag och maken fastnat i tv-serien Grimm. 

Två böcker kvar i den serien, men sedan finns ju andra serier av Gail Carriger... #LindaLäser2015

måndag 24 augusti 2015

En liten historielektion slank emellan


"Du Linda, jag har ett boktips till dig" säger kollegan @ispinne (#dennisärsingel) och langar fram den här underbara boken under grillunchen på vår friluftsdag. Som den boknörd jag är lägger jag undan den bok jag höll på att läsa (vad roar man sig annars med på friluftsdagar?) och Snipp snapp så har jag läst denna underbara "historiebok". 

Snabbläst? Definitivt, men räkna med skrattpauser, spontan högläsning samt "vänta lite, jag måste bara visa sig den här konversationen"-tillbakabläddringar. 

Jag älskar Jungfru Marias statusuppdatering om sin graviditet och den underbara konversation som följer mellan Josef och Gud 😂😂😜 

Rolig? Hysteriskt! Och dessutom rätt intressant för författaren är inte direkt okunnig. Man får sig allt en liten historielektion. Jag kommer köpa in den till skolans bibliotek och ett ex hem till Grefven. #LindaLäser2015

En härlig dag på jobbet


Friluftsdagar är inte direkt något jag klagar över... Läser Blameless och njuter.

söndag 23 augusti 2015

Tipsigt

Fru E firar bloggfödelsedag och tävlar ut ett valfritt Mind-the-book-Camilla-halsband. Klicka in er, önska grattis och berätta om ert favoritcitat från en bok så har ni chans att vinna finvinst. Jag tävlar iaf, man kan inte få för många MTBC-halsband.

lördag 22 augusti 2015

Äntligen utläst!


Jag älskade verkligen Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald och nu har jag läst hennes andra bok. 

Den här gången är vi i en liten håla i Sverige och får träffa en (ung) mamma som inte riktigt vet vad hon ska ta sig till när dottern flyttat hemifrån. Kanske ska hon börja köra motorcykel? Bli projektledare? Skaffa en yngre älskare? Helt omöjliga idéer - eller? Kan man ändra invanda mönster? Kan man förändras? 

Det tog lite tid innan jag kom in i den här, den fångade mig inte direkt, men efter ett tag var det samma läsflyt och dragningskraft som den förra boken gav. Jag tror att det som gör den svår för mig att ta till mig är att mamman är typ i min ålder men jag tycker hon känns så mycket äldre. Kanske hade jag också känts äldre om jag haft en 18-årig dotter istället för en 2,5-åring... 

Hur som helst så gillade jag boken, den når inte upp till debutboken men är absolut en trevlig och läsvärd feelgood! #LindaLäser2015

torsdag 20 augusti 2015

Sommarens bästa från Bokmaskarna

Jag försöker få lite ordning på min ena bokklubb, Bokmaskarna, så vi följer Kulturkollos sida och tänkte hänga på deras olika utmaningar. Den här veckan vill de att vi sammanfattar sommarens bästa. Här följer Bokmaskarnas svar:

Mina:
Sommarens…
Bästa bok: svårt val, har läst många härliga chick lits. Jag tror att The Travelling Tea Shop vinner.
Bästa tv/film: Oj, vi såg på väldigt mycket film i somras. Minions var rolig och Blended var överraskande bra. Finns på Netflix och rekommenderas varmt.
Bästa dag: alla fina dagar jag fick med min familj
Projekt: sy en klänning. Jag köpte mönster, tyg och sedan hände inte mer... Får se om den kanske blir sydd nu i höst.
Skönhetsupplevelse: att helt plötsligt känna sig snygg i cykelhjälm.
Nya bekantskap: ny och ny, men vi är ett gäng grannmammor som börjat umgås. Väldigt trevligt att dricka vin och äta gott ihop -  utan män och barn :-)
Lärdom: ha alltid med mutor om du ska åka tåg med en 2,5-åring i flera timmar.
Kulturupplevelse: jag och Kulturkollos senaste tillskott, Johanna, såg på Matthew Bournes Svansjön (på tv iofs, men ändå).

AR:
Sommarens…
Bästa bok: Tigrar i rött väder
Tv: Sommar med Ernst vilket helt oväntat har blivit As favoritprogram

Bästa dag: när hela familjen var på Astrid Lindgrens värld. Barnen var helt begeistrade
Projekt: städning av tvättstuga, pannrum och hall
Skönhetsupplevelse: NY från parken The highline
Ny bekantskap: veggiw creamcheese. Mums!
Lärdom: det går inte att köra på i 110 jämt, ibland behöver man vila
Kulturupplevelse: La traviata på Opera på Skäret. Vilka röster!

 
CB:
Sommarens…
Bästa bok: Stolthet och fördom och zombier
Bästa tv/film: Master chef

Bästa dag: när A (storebror) kom och hälsade på på sjukhuset när vi fått lilleman
Projekt: ta hand om barn samtidigt som T fixar maskinhall
Skönhetsupplevelse: öhhh, att få ta en dusch!
Nya bekantskap: lilleman
Lärdom: att det är tufft att ha en nyfödd
Kulturupplevelse: sorry, ingen!


AG:
Sommarens…
Bästa bok: Konsten att höra hjärtslag (tror den kan bli den bästa i sommar)
Bästa tv/film: Kikis expressbud
Bästa dag: bröllopsdagen

Projekt: börjat rensa ut gamla kläder
Skönhetsupplevelse: att många plötsligt tror att jag är mycket yngre än jag är
Nya bekantskap: lärt känna min farbror och hans fru lite bättre
Lärdom: övning ger färdighet (fläta hår ofta)
Kulturupplevelse: Intressant guidning på Bohus fästning

söndag 16 augusti 2015

Äntligen utläst!


Bokbubblarna läser Kim Gordons biografi och det kan tänkas vara mer intressant om man faktiskt hört talas om bandet Sonic Youth eller Gordon innan... Om man, som jag, bott under en sten, så har man kanske inte det och då blir den här boken mest en massa ogivande name dropping till höger och vänster. Det känns som att det är mycket Gordon vill berätta för oss men tyvärr finns det liksom ingen ordning i det hela. Varje mening är något nytt litet äventyr men som bara nämns och inte gås in på djupare. Svenskläraren i mig saknar en röd tråd... 

Jag brukar gilla att läsa biografier, det sker oftast på sommaren. Det är ju dock så att det är mer intressant att läsa om personer man känner till eller iaf kan relatera till, känna igen sig i. Jag skulle nog säga att jag har lite svårt för Gordon, endast baserat på det jag läser då. Jag har svårt att förstå det där konstnärliga, det artistiska. Jag läser hennes låttexter och ser hennes tanke bakom dem och jag förstår inte hur det ena kan vara relaterat till det andra. 

Tyvärr, den här boken är inte skriven för mig, men den kan säkert passa andra. #LindaLäser2015

lördag 8 augusti 2015

Äntligen utläst!


I våras läste jag min första steampunkbok, Soulless, och jag gillade. Alla i Bokmaskarna gillade faktiskt och vi firade läsningen genom att besöka Steampunk Bar i Gbg. Nu i höst ska även Bokbubblarna läsa Soulless och besöka Steampunk Bar och äta Afternoon Tea. Istället för att läsa om samma bok valde jag att läsa del 2, Changeless

Jag tycker att den här boken nästan når upp till samma nivå som den första, dock försvinner ju lite "nyhetens behag", men karaktärerna är lika härliga och struliga i den här som i den förra. Nya mysterier, nya uppfinningar och en väldans massa varulvar att hålla reda på för Alexia - men hon är kvinna nog för sin parasoll :-) Eftersom den snart nog slutar med en cliffhanger tänker jag strax slänga mig över del 3, Blameless. #LindaLäser2015

onsdag 5 augusti 2015

Nu börjas det...


Ikväll är det dags för Bokmaskarnas första höstmöte och vi har läst sista delen i Atwoods trilogi (för några år sedan läste vi de övriga). 

Jag tycker att den här serien är intressant och lite creepy, det är inte alltför mycket som känns överdrivet påhittat, tyvärr. Jag gillar att man i den här får allt berättat som att det berättas för crakerianerna - dvs allt måste förklaras eftersom de i te har en uppfattning om allt. 

Jag tycker om att det blir ett samspel mellan nassongerna, crakerianerna och människorna - det är fint och intressant. 

Jag gillade boken, men håller mig nog hellre till feelgood ;-) #LindaLäser2015

tisdag 4 augusti 2015

Äntligen utläst!


Åh vad jag älskar Katie Ffordes böcker och den här pärlan med det fina namnet gjorde mig inte besviken. 

Stugor i Cotswold, nyfunna vänner, vackra teserviser och underbara män - jag smälter! 

Ja, jag faller för det även om jag kan lista ut allt från början men det är charmen med feelgood. I Ffordes böcker är männen antingen övercharmiga gentlemen eller osympatiska karlslokar men jag gillar dem. 

Trots tjockleken läses den här på ingen tid alls, speciellt på en altan i solen ;-) #LindaLäser2015

Läsnjutning


Sol, semester, Katie Fforde och Prosecco - livet är underbart!

måndag 3 augusti 2015

Bokspaning


Besöker Rågö och hittar en liten boklåda inne i en lada. Fanns några bra böcker i :-)