fredag 31 oktober 2014

Storsnyftarboken "alla" läst

Okej, så jag har läst den. Nu, hundra år efter alla andra. Och ja, den är så bra som alla säger. Ja, jag storlipade de sista hundra sidorna. Jag visste inte hur jag ville att den skulle sluta - fanns det något sätt den skulle kunna sluta lyckligt?

Många känslor, mycket irritation över vissa av karaktärerna, viss igenkänning av den kvinnliga huvudpersonens klädsmak och oj vad jag vill se den här som film. Välskriven, medryckande och fin - den var inte alls vad jag hade trott. Jag trodde det skulle vara en helt vanlig kärlekshistoria och det jag fick var något annat, något svårt, något fint och något starkt. Jag rycks med - jag blir arg på Patrick, arg på Will, arg på Louisa - varför ser de inte, varför förstår de inte? Gah!

Om jag rekommenderar Jojo Moyes Me before you/Livet efter dig? Gillar jag rosa?


P.s. Nu har jag avklarat 2 av 3 på 3-böckerna. D.s.

tisdag 21 oktober 2014

En bokälskande liten filur


Jag och dottern kollade på Daniel Tiger häromdagen och i detta avsnitt skulle ugglan komma och sova över. Inte räcker det med att ha böcker på pyjamasen - han har även en resväska fylld med böcker. Härligt!

torsdag 16 oktober 2014

Vi bubblar om Maze Runner

Ikväll har det Bokbubblats om Maze Runner av James Dashner. Jag har spenderat dagen med att få ut alla böcker i skolans bibliotek såser var lite roligt att få "inviga" vårt nya bibliotek me en bokcirkelträff :-) 


Så vad tyckte vi? Jo, ganska lika. Det är en spännande bok, korta kapitel och ett fasligt högt tempo. Det märks att den är riktad till ungdomar och det känns att den skrevs med en tanke om att bli film. 

Jag störde mig på språket i den svenska versionen, dialogerna kändes orealistiska.  Vi gillade att det i slutet (på vissa exemplar iaf) fanns några smakprovskapitel ur de nästföljande delarna - detta gav medsmak. Den har en bra längd. Slutbetyget blir 3,25/5



Jag har precis börjat kolla på serien "Under the dome" (baserad på Kings roman) och visst kan man jämföra dessa lite. Hur reagerar folk som blir instängda i något de inte kan förstå?

Nästa bubbelbok blir Isabelle Wolffs Porträttet av dig och vi träffas redan den 6/11. 

söndag 12 oktober 2014

Till barn- (eller vuxen) rummet



I december blir dottern 2 år och vilken dag som helst (yeah sure) ska vi påbörja renoveringen av de där extrarummen vi har så att hon kan få ett eget, klippa navelsträngen och inte längre sova med mamma och pappa. Vet inte riktigt vem som kommer ta det hårdast, men...

Skulle inte den här vara underbar på väggen i hennes rum?

Tavlan hittad här.

fredag 10 oktober 2014

Mina mysigaste läsställen


Kulturkollo
ber oss att dela med oss av vårat mysigaste läsställe. Jag har ju fördelen att ha en egen läshörna och den är ljuvlig. Såpass ljuvlig att jag ibland får besök av dottern när jag sitter där. Tycker att den här bilden visar just hur mysig min läshörna är...



I somras gick det dock inte att sitta där då det är förmiddagssol rakt in och ingen öppning på fönstret. Då upptäckte jag istället att jag kunde sitta under grannens stora träd (skugga!) och läsa. Inte heller där fick jag vara ensam...



söndag 5 oktober 2014

Andra dagen på mässan

Lite sent, jag vet, men iaf...

Dag två på Bokmässan fick en hektisk start då jag skulle köra dottern till mina föräldrar innan jag kunde bege mig till boknördarnas paradis. När allt var avklarat så var det snabbt in, fixade mig en orangeprickig dramat (man vill ju vara som alla andra) och sedan var tanken att jag skulle lyssna på föredrag men istället träffade jag Bokomaten så vi gick och köpte smycken. Eller, jag köpte iaf. 


Sedan spenderades dagen med att shoppa lite böcker, lyssna på lite samtal, krama bokbloggare, dricka passionsmojito (!) och ha det allmänt trevligt. 


Passade på att äta fish & chips med Bokdetektiven och Marias bokliv.  

Jag lyssnade på Hedvig Andér för att lära mig hitta min stil och sedan sprang jag på en stilguru, nämligen Mind the book-Camilla. 


Mässdagen avrundades med mingel hos Hoi förlag där författaren Annika Mayer började prata med mig. När hon nämnde att hennes bok Stå inte för nära kanten har kallats "en norrländsk Bridget Jones" så hade hon lyckats sälja in den hos mig :-) Mycket trevligt! 


Här är allt som kom med hem dag 2: