tisdag 19 mars 2013

Lill-Grefvinnan testar: Bananbok

Via snälla Anna och förlaget Gilla fick jag debutanten Alice Eklunds pekbok BANAN-bok till min Lill-Grefvinna. Som den blivande boknörd hennes mamma tänkt att hon ska bli så har hon såklart testat denna bok utförligt. Dvs med hjälp av vänner, hon är ju trots allt bara 3 månader.

Först lite om boken:

Alice Eklund är utbildad ingenjör och arbetar som huskonstruktör och illustratör. Bananbok är hennes debut och den kom ut nu i februari 2013. Enkla bilder med sköna färger och lätt för barnen att känna igen bananen i dess olika skeden.

Recensenter:

Lill-Grefvinnan 3 mån (på bilderna)

E. 6 mån

J. 1 år

Lill-Grefvinnan: Lite för liten för att kunna greppa om bokens sidor ännu och känner inte igen banan då hon inte börjat med provsmakningar. Dock reagerade hon på bilden med bananflugor (kan vara för att den har rosa bakgrund - vi älskar rosa) och hon slickade lite på bokens sidor. Tror hon gillar den.

E: Eftersom E är lite äldre kunde hon greppa sidorna. Hon uppskattade mest att man kunde banka på boken och slänga den i golvet. Lite stor att få in i munnen. Försökte sträcka sig efter den skalade bananen på sidan. Gav boken fem fingrar = bra betyg. Hennes mamma och jag tyckte att den höll bra av att kastas i marken flera gånger om.

J: J som är äldst kunde hålla i boken själv och bläddra. Spännande att se hur hon kände igen och log över bananbilderna. Bläddrade fram och tillbaka. Gav boken fem fingrar hon med.

Ja, vad kan man säga annat än att det här är en härligt söt bok som barn i olika åldrar tycker om. Ska testa vidare på fler av Lill-Grefvinnans vänner och sedan ska det bli kul att se när hon blir äldre om hon gillar den.8 kommentarer:

 1. hihi, så roligt med en bebisrecce!

  har två syskonbarn med 6 mån ålderskillnad och det är intressant att följa deras utveckling, "bä, bä", "mu, mu" lär sig den ena och exakt ett halvår senare den andra : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att se när de följer varandra.

   Radera
 2. Inte äta böcker, det lärde jag dem....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men slicka lite kan man ju...

   Radera
 3. Det är fantastiskt att ha någon jag får skämma bort med böcker :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag med, jag köper böcker till henne hela tiden. Hoppas verkligen att stackaren blir en boknörd...

   Radera
 4. Härligt att den gick hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen, det har varit jättekul att testa den på olika barn också, ska fortsätta med det.

   Radera