fredag 22 juni 2012

5x Top Five - Myslitt

Glad Midsommar på er allihopa! Under midsommarhelgen vill man kanske helst bara få krypa upp i mysfåtöljen och läsa något riktigt mysigt samtidigt som man baljar ned en massa gott te. Här kommer några av mina gamla favoriter - flera av dem står fortfarande högt på min lista.

Top 5 Mysböcker:

* Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda. Bättre än filmen, beskrivningarna av personerna i boken är så underbara och den är så fransk, så mysig och så underbar.


* The teahouse on Mulberry street av Sharen Owens. En mysbok är en sån där bok med mysig stämning, en sån bok man tar med sig och kryper upp i fåtöljen med en filt och en kopp te. Den här boken är mysig. Absolut en läsa om bok!


* White oleander av Janet Fitch. Det började med att Oprah hade med den i sin bokklubb och så hittade jag den i ett antikvariat och tänkte "why not?". Älskade den! Sedan kom den som film men boken är tusen gånger bättre. Hemsk, ledsam och alldeles underbar!


* Tisdagar med Morris av Mitch Albom. Som lärare kan man ju inte annat än att bli rörd av den här historien om det där speciella bandet lärare/elev kan få. Mysig, inspirerande och fin.* Fem personer du möter i himlen av Mitch Albom. Albom hamnar på listan igen för han har ett sätt att skriva som gör att trots den sorgliga handlingen i den här boken så lyser hoppet igenom. Hoppet om att himlen är så här, att man får träffa dem som betytt något för en.

8 kommentarer:

 1. Mysig midsommar, med sju sorters böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan bli lite svårt att sova med sju böcker under kudden...

   Radera
 2. Tillsammans är man mindre ensam fick jag i bokbytet i höstas. Den ska följa med som semesterläsning i juli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh så skön läsning du har framför dig!

   Radera
 3. Av de här böckerna har jag bara läst Tillsammans är man mindre ensam och Vit oleander, men båda var fantastiska läsupplevelser för mig! Bra val :)

  Hoppas du har en fin midsommarhelg!

  SvaraRadera
 4. Vit Oleander hade jag glömt av - den är ju bara så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den! Snart dags för omläsning kanske?

   Radera