söndag 29 januari 2012

Chick lit - boktipsbok

Sommaren 2010 läste jag en chick lit-kurs på distans - det var kul och intressant för en sådan som mig. Jag anser mig gilla chick lit och förr läste jag näst intill bara den genren. För några år sedan började jag uppskatta annan litteratur också, men jag kommer gärna tillbaka till chick lit ch får den där feel good-känslan då och då.

Kursen leddes av Maria Nilson som är en riktigt chick lit-expert och vi läste hennes bok Chick lit: från glamour till vardagsrealism. Den analyserar men tipsar också en hel del om olika genres inom chick lit (som tex. mum-lit, hen-lit, lad-lit osv.) Jag gillade den.

För någon vecka sedan snubblade jag över en liknande bok på bibblan, Eva Georgsons Chick lit: boktips om kvinnor, karriär och kärlek. Mycket snabbläst och fylld med tips och beskrivningar av flera olika chick lits - även sådana ino de nya genrerna "Chick lit jr" och "chick lit med bett".

Läs den om du behöver tips på vad du ska läsa inom chick lit-genren!


6 kommentarer:

 1. Den lånade jag nyss på biblioteket :)

  SvaraRadera
 2. Oh, den här måste jag lägga vantarna på!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar chicklit jätte mycket, bra läsning på hösten och bra läsning på sommaren om du frågar mig, man kanske ska ta och spana in denna boken!

  SvaraRadera
 4. Gör så BokParadiset! Härligt namn förresten :-)

  SvaraRadera